efficiënte werkwijze

een buitenverblijf in 5 stappen

Het eerste gesprek:
inventariseren van
uw wensen.


Wilt u meer weten over onze houtbouw? Informatie over de werkwijze van Buitenpracht, onze ideeën en het kostenplaatje? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We komen graag langs om uw situatie te bekijken en van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. We nemen materiaal- en kleurstalen mee. Tijdens het gesprek zetten we uw wensen en eisen op een rij en brengen we de maten, het gewenste model en details in kaart. ​​​​​​​Na het oriëntatiegesprek gaan we aan de slag met het ontwerp en een gespecificeerde offerte.

3D ontwerp?


Indien gewenst wordt het schetsontwerp in 3D uitgevoerd voor een levensecht beeld van ons plan. Zo krijgt u direct inzicht hoe het buitenverblijf er in uw situatie uit komt te zien en van de algehele uitstraling en sfeer. De offerte wordt uitgewerkt per onderdeel, zodat u weet hoeveel elk gedeelte kost. Samen nemen we ons plan door en kunnen we evt. bepaalde aanpassingen doen.

 

Voorbereiding in werkplaats

Gaat u akkoord met het voorstel? Nadat de opdracht binnen is, beginnen we direct met het zogenaamde voorwerk. In overleg maken we een planning, zorgen we voor technische tekeningen en bestellen we de benodigde materialen. In de werkplaats wordt alles voorbereid en op maat gemaakt. Op de afgesproken dag(en) kunnen we op die manier snel uw buitenverblijf en/of andere houtbouw realiseren.

Plaatsen

Meestal beginnen we met een stevige fundering. Een goed begin is altijd nog het halve werk! Afhankelijk van uw situatie en type houtbouw zullen we van daaruit verder bouwen. Het plaatsen is precisiewerk, maar doordat we alles nauwkeurig hebben voorbereid in onze werkplaats, kunnen we snel en vakkundig monteren. Stap voor stap zorgen we voor een stevige constructie, voorzien van alle afgesproken onderdelen (vloer, metselwerk, schoren, goten, ramen en deuren, hang- en sluitwerk, elektra en verlichting, verwarming enz.) Alles in één hand, zonder afhankelijk te zijn van andere partijen. Zo hebben we de minste kans op uitloop in onze planning.

Oplevering

Zodra we zelf 100% tevreden zijn met het resultaat en alles netjes is afgewerkt, zullen we ons werk officieel opleveren. Samen zullen we alle onderdelen nalopen. Pas als u enthousiast bent over uw nieuwe buitenverblijf, zijn we klaar. Als er nog zaken zijn wat niet volgens wens of plan is, lossen we dat direct of zo spoedig mogelijk op. Maar ook na langere tijd zijn we uiteraard bereikbaar voor aanpassingen en oplossingen.